Støtt Milforum på Vipps #587 879

Global toppreklame

Collapse

Toppreklame tråd

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Stratagem: Stoisismen og soldatlivet

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Stratagem: Stoisismen og soldatlivet

  Stoisismen og soldatlivet

  Stockdales følgesvenn

  Den 9. september 1965 måtte den amerikanske marineflygeren Jim Stockdale skyte seg ut over fiendtlig territorium i Vietnam. Han ble tatt til fange, og satt til sammen fem år i krigsfangenskap før han ble sluppet fri. Men hvordan klarte han å komme seg igjennom? Hvordan overlevde han årene


  Les mer......
   Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
  Ytringsfrihet, informasjonsfrihet og trykkefrihet er grunnelementer i et demokrati. En fri, uavhengig presse er blant de viktigste institusjoner i demokratiske samfunn.
  Lignende tråder

  #2
  Mange soldater og militære ledere har, som Jim Stockdale, latt seg inspirere av Epictetus og stoisismens tenkning. Og det er lett å skjønne hvorfor. Stoisismen går nemlig rett til kjernen av hva det militære livet ofte handler om.

  Det handler om å tåle og å stå i det ubehagelige som skjer med oss. Om å ikke gi opp selv om dagene er tunge og oppgavene virker meningsløse. Om å fokusere på det jeg faktisk kan gjøre noe med, snarere enn alt det som er utenfor min kontroll.
  Dette er vel noe mange kan kjenne seg igjen i. Å være en stoiker er noe mange forbinder med en god soldat. Men så svarer artikkelforfatteren med Aristoteles (som jeg ikke var klar over hadde skrevet om soldatlivet):
  Ifølge Aristoteles har soldaten alltid et visst handlingsrom, hvor håpløs situasjonen enn kan virke. Han er ikke tvunget til å trekke seg inn i seg selv når livet blir hardt og vanskelig, men vil alltid ha muligheter til å påvirke og utfordre de betingelsene han opererer under.
  ..
  Det...
   Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
  "Gjør Ret, Frygt Intet"

  Kommentér

  Working...
  X