Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Felles etterretning- og kontraterrorsenter (FEKTS)

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Felles etterretning- og kontraterrorsenter (FEKTS)

  Politiet og Forsvaret skal samarbeide om etterretning

  Politiets sikkerhetstjeneste (PST) og Forsvarets etterretningstjeneste skal heretter samarbeide også om etterretning i utlandet, skriver VG.

  Politiets sikkerhetstjeneste driver innenlandsetterretning, mens Etterretningstjenesten driver utenlandsetterretning. Flere og flere av sakene treffer begges samfunnsoppdrag, og nå skal de samarbeide også om såkalt fremmed etterretning, skriver > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Det er spesielt økningen i cyber-angrep og at trusselbildet har utviklet seg i takt med den rivende teknologiske utviklingen som aktualiserer samarbeidet.

  – Vi ser at truslene mot statssikkerheten og samfunnssikkerheten i mye større grad glir over i hverandre. Teknologien gjør at truslene kommer på andre måter, sier forsvarsminister Frank Bakke-Jensen (H).

  De hemmelige tjenestene har siden 2013 samarbeidet i det de har kalt Felles kontraterrorsenter, som ligger i Nydalen. Nå utvides senteret til også å inkludere etterretning og skifter derfor navn til Felles etterretning- og kontraterrorsenter (FEKTS).

  Justisminister Monica Mæland (H) er glad for at samarbeidet tjenestene imellom styrkes. Hun sier at det blir en mer helhetlig tilnærming til trusler og trusselaktører, som vil styrke det eksisterende kontraterrorsamarbeidet.


  > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  Lignende tråder

Slik kler du deg som en vintersoldat

Collapse

Working...
X