Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

CIS nivå 2-kurs KOPPO. Spesialist i Marinen

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  CIS nivå 2-kurs KOPPO. Spesialist i Marinen

  Vurderer CIS nivå 2-kurs KOPPO. ER det noen som kan fortelle litt nærmere om kurset og tjeneste som spesialist ombord på fartøy? Hverdagen ombord, rotasjon, lønn etc.
  Lignende tråder

  #2
  Hei, og velkommen til forumet Marineromarine !

  Etter fullført CIS 2 KOPPO-kurs vil du jobbe i operasjonsrommet ombord på en Nansen-klasse fregatt. Så vidt meg bekjent tar ikke Skjold-klasse kystkorvett eller Alta/Oksøy-klasse mineryddere inn folk med mindre de har tatt CIS 3 først. Ønsker du å komme på disse plattformene bør du heller søke CIS 2 Samband.

  Som del av KOPPO-gjengen i OPS bidrar du inn i kampopplysningstjenesten som bedriver støtte til fartøyets krigføringsfunksjoner og bidrar til fartøyets bygging av stridsbildet og egen situasjonsforståelse.

  Når det kommer til hverdagen vil du inngå som del av fartøyets faste besetning. Det vil si at som hovedregel så seiler du når fartøyet seiler, og når fartøyet ligger til kai har du normal arbeidsdag med vakter fra tid til annen. Fregattene kjører som regel tre-vaktsystem i sjøen (4 timer på vakt, 8 av), men det er som regel en del ekstra som skjer som du er med på, type øvelser, vedlikehold, opplæring, et cetera. Under land går du som nevnt vakter som del av et vaktlag, og ellers bedriver du vedlikehold, opplæring/kursing, avspasering, og ellers forefallende skipsarbeid. Lønna varierer fra grunnlønn i perioder uten særlig seiling og vakter (men til gjengjeld har du vanlig arbeidstid 08-16), til meget hyggelige lønninger etter seilas da du opptjener FA1-tillegg når du seiler og vakttillegg når du går vakt. Igjen, lønna avhenger av hvor mye eller lite du seiler/tar vakt.

  En forutsetning for å ta CIS 2 KOPPO kurset er, som du sikkert vet, at du må ha CIS 1 OPS (eller tilsvarende utdanning) i bånn fra før, og ha fullført førstegangstjeneste innen de siste tre år (eller ha tre måneder igjen av førstegangstjenesten). Se ellers denne lenken: > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Kommentér

  • Trådstarter

   #3
   Takk for hurtig svar. Så man kan ikke påregne rotasjon slik som på Kystvakt ? Kjenner noen som jobber der, og de er på 1/1 sytem. Altså til sjøs halve året.

   Kommentér


    #4
    Nei. Marinen seiler når de seiler, og ligger til kai når de ikke gjør det. Mengden fri utledes av mengden seiling og vakt, hvor man tjener inn avspaseringstimer. Altså betyr mer seiling mer fri i andre enden, foruten fem uker ferie per år.

    Kystvakten har et litt annet system, hvor en dag seiling gir en dag avspasering, sånn røflig. Kronesatsen per seilingsdøgn er dog noe lavere for Kystvakten enn for Marinen.

    Kystvakten har dessverre heller ikke KOPPO-stillinger.

    Kommentér


     #5
     Opprinnelig skrevet av Marineromarine Vis post
     Takk for hurtig svar. Så man kan ikke påregne rotasjon slik som på Kystvakt ? Kjenner noen som jobber der, og de er på 1/1 sytem. Altså til sjøs halve året.
     Nei, Marinen kjører som hovedregel ikke turnus. Eneste som kan minne om det er hvis du havner på fregatten som kjører to-besetningsløsning (kompenserende tiltak etter HING).

     Kommentér

     • Trådstarter

      #6
      Takker for alle svar. Blir sent søknad uansett

      Kommentér

      • Trådstarter

       #7
       Da ble det innkalling til opptak CIS2-kurs/elektronisk krigføring 3 dager på Haakonsvern

       Hva kan man forvente seg under opptak, bortsett fra intervju og fysiske tester? Står at vi skal ta med treningstøy og badetøy. Regner med at det blir noe i basseng da?

       Kommentér


        #8
        Det står vel i innkallingen om hva som skal medbringes?

        Kommentér

        • Trådstarter

         #9
         I innkalling står det at vi må ha med treningstøy for inne og ute, samt badetøy. Så skjønner at det blir noen form for fysiske tester. Men lurte på om noen som har vært på opptak tidligere kan fortelle litt? Antar det ikke kun er fysiske tester man skal gjennom.

         Kommentér


          #10
          I likhet med alle andre opptak du ser omtalt på Milforum, så kan ikke de som har vært gjennom det gi noen detaljer. Og vi andre kan godt spekulere, men det forblir bare spekulasjoner. Alt man trenger å vite skal stå i papirene man får tilsendt eller det institusjonen selv har postet offentlig.

          Kommentér


           #11
           Vil tippe at du skal gjennom flytetesten siden du meget sannsynlig skal på fartøy etter fullført kurs

           Ellers vil jeg formode at du skal igjennom ymse tester for å kontrollere nivået fra CIS 1, ettersom CIS 2 er et påbyggende kurs.

           Kommentér

           • Trådstarter

            #12
            Da blir det CIS nivå 2-kurs EK! Søkte både KOPPO og EK. Dette blir spennende. Håper på fregatt, men spiller ikke så stor rolle, bare det blir fartøy.            Kommentér


             #13
             Gratulerer! Du havner nok fort i EK&E-detaljen på en av kongerikets fregatter når du har bestått.

             Kommentér

             Slik kler du deg som en vintersoldat

             Collapse

             Working...
             X