Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Kurs innen sanitet

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Kurs innen sanitet

  Ser at det er mange som har norske og utenlandske kurser. Er nevnt PMC, TACMED, Nivå 2-3 osvosv. Hva betyr alle disse kursene. Hvilken kurs er å anbefale?

  Til slutt:
  Hvordan får man være med på slike kurs og hva er prisen?
  Lignende tråder

  #2
  anbefaler den som heter nivå to... prisen er 6 måneders førstegangstjeneste (alle som har over 6 måneders førstegangstjeneste skal ha nivå to). nivå 3 er for de som har mer san ansvar eller i de mer opperative avdelingene har alle det.

  hvordan kurs som virkelig er bra kommer helt an på hva du trenger det til, nivå 2 øker drastisk førstehjelpskunskapene til folk flest, men er egentlig ganske grundlegende, nivå 3 er mer i dybden og du lærer mye mer. Min anbefaling er å ta norsk nivå 2-3 før du tar andre kurs, rett og slett fordi jeg trur du vil få mer ut av andre kurs vis du har det som grundkunskaper. uten at jeg kjenner noe serlig til de andre kursene

  Kommentér


   #3
   Nivå 2 gis alle som gjennomfører 6 måneder førstegangstjeneste.
   Nivå 3 gis de som har sanitet som primærfunksjon

   Patrol Medic, eller hva det nå har skiftet navn til, gis til SOF og deployerende styrker
   Combat Medic, eller hva det nå har skiftet navn til, gis til SOF og deployerende styrker
   OEMS gis til SOF, helsepersonell i deployerende styrker.

   Alle disse kursene tilbys personell tilknyttet forsvaret utifra en behovsmodell. Er man ikke i Forsvaret får man ikke kurs.

   Det finnes kurs for nivå 2 og nivå 3 sivilt, henholdsvis kvalifisert førstehjelp og videregående førstehjelp, men nivå 3 kursene i Forsvaret er mye mer omfattende i innhold enn de sivile variantene.

   > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

   Kommentér


    #4
    Siden mil.no er nedlagt virker ikke lenkene som den Røde Kors-siden viser til, men det foregår en prosess med å gjenopprette avdelingsvise hjemmesider på forsvaret.no. I mellomtiden har FSAN lagt ut læreboken her: > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

    Kommentér

    Slik kler du deg som en vintersoldat

    Collapse

    Working...
    X