Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Konflikten i Syria brer seg ut til Libanon ?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Konflikten i Syria brer seg ut til Libanon ?

  Reuters
  12:20 PM - Public  FLASH: Saudi Arabia has ordered its citizens to leave Lebanon "immediately," according to the Saudi state news agency.

  More details soon on Reuters.com.
  Lignende tråder

  #2
  Saudi Arabia orders its citizens to leave Lebanon due to fear of kidnappings
  > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

  Kommentér


   #3
   Så en nyhetsoppdatering om at både Saudi, Qatar og UAE har beordret sine borgere ut av Libanon. Tror ikke vi snakker om kidnappinger her, men noe større.

   Kommentér


    #4
    Foreløpig en bølge sekteriske kidnappinger, som gjør at borgere fra sunni-dominerte UAE, Qatar og Saudi-Arabia må forlate landet. Enkelte observatører ser dette som forvarsel om en full borgerkrig. Og en borgerkrig til i den regionen kan fort eskalere til noe mer.

    Kommentér


     #5
     Disse landene blir selvfolgelig konsiderert av shia muslimer som "hovedmennene" og bak finansieringen av det heller sunni dominerte opproret i Syria.

     Etterhvert som regimet taper "terreng" sa ma vi forvente oss at konflikten geografisk utbrer seg og at andre omrader hvor shia muslimer er representert kommer inn i bildet.

     Iran som en av det Syriske regimets storste allierte legger allerede stort press pa sine shia muslimske "venner" i Libanon og Bahrain og man kan ogsa fole presset i byer som Qatif og Dammam i Saudi Arabia.

     Uten at det er store revlousjoner pa gang sa bor vi nok forvente litt blest og "lokale byger" i tidene som kommer

     Kommentér


      #6
      Er kanskje litt på siden, men det har nettopp gått en eller annen serie på NRK om "Oljens mørke historie". I siste episode av programserien (som vel fortsatt er tilgjengelig online) er det et intervju med en eller annen myndighetsperson fra Kuwait, som i et nøtteskall oppsummerer gulfstatenes holdning til Iran og frykten (kanskje ikke helt ubegrunnet?) for ev. imperieambisjoner hos ledende politikere i Iran.

      Kommentér

      Slik kler du deg som en vintersoldat

      Collapse

      Working...
      X