Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Bakgrunn: Yasser Arafat - formann PLO 1968-2004

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts
 • Trådstarter

  Bakgrunn: Yasser Arafat - formann PLO 1968-2004

  Bakgrunnstråd for personligheten Yasser Arafat, formann i PLO - Palestine Liberation Organisation fra 1968 og helt til hans død i 2004. Dødsårsaken er til dags dato gjenstand for debatt, og med dagens nyhetssak fra > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] om at franske myndigheter henlegger saken om etterforskning av Arafats død som bakteppe startes det en tråd om Arafat. Facts, konspirasjonsteorier, nyheter og bilder. Fyll på!
  Dette er ett av de siste bildene som er tatt av Yasir Arafat, i det han vinker fra det jordanske militærhelikopteret som skulle frakte ham fra Ramallah til Amman, for deretter å fly til Paris for medisinsk behandling. Bildet er tatt 29. oktober, 11. november døde han.
  Foto: ODD ANDERSEN / Afp

  Fakta om Yasser Arafat


  • Født i Kairo i 1929.
  • Ble i 1969 leder for den palestinske frigjøringsorganisasjon PLO, som på 1970- og 80-tallet brukte terrorisme som virkemiddel i sin kamp mot Israel.
  • I 1988 proklamerte han opprettelse av en selvstendig palestinsk stat.
  • Fikk i 1994 Nobels fredspris sammen med Israels statsminister Yitzhak Rabin og utenriksminister Shimon Peres for Oslo-avtalen om palestinsk selvstyre.
  • I 1996 ble han palestinernes første valgte president.
  • Ble syk i 2004 etter å ha vært innesperret i sitt hovedkvarter i Ramallah i over to år av den israelske hæren.
  • Døde i Paris 11. november 2004.


  Kilde: NRK

  CNN: > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]
  - omfattende timeline

  Wikipedia:

  Mohammed Abdel Rahman Abdel Raouf Arafat al-Kidwa al-Husseini, kjent som Yasir Arafat og med dekknavnet Abu Ammar, var en palestinsk leder. Formann i > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM].
  For nordmenn er Arafat kanskje synonymt med først og fremst nyhetsrapporter fra legendariske > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] på NRK. Hans engasjement i regionen ledet til stadig mer følelsesladete tv-reportasjer. Her er legendarisk klipp av de typiske Odd Karsten Tveit-innslagene på nyhetene fra Vestbredden og > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] som påvirket oss her hjemme. Klippet er fra 1990:  Hans skarpe penn, som favoriserte PLO i manges øyne, og til israelernes økende irritasjon, førte til bl.a artikler som denne, fra 2004, etter Arafats død:

  Behandlet ham som en spedalsk
  Ved Arafats grav kom jeg til å tenke på den nære forbindelsen mellom det offisielle Norge og de palestinske lederne, med Yasir Arafat i spissen. Da den palestinske geriljalederen levde i Beirut, behandlet norske myndigheter en periode Arafat som om han skulle være spedalsk. I 1978 fikk selv ikke norske diplomater lov å snakke med palestinerens fremste talsmann.

  Norge ville verken anerkjenne PLO eller ha noe med Arafat å gjøre. Og grunnen? Den tids norske utenriksminister Knut Frydenlund, var livende redd for den pro-israelske lobbyen i Stortinget. Det gode menneske fra Drammen, som Frydelund gjerne ble kalt, hadde nesten fått sparken som utenriksminister, fordi han gikk inn for at Yasir Arafat skulle få tale til FNs hovedforsamling i 1974.

  Arafat var også velkjent i Norge som følge av de hemmelige møtene mellom Israel i PLO i Norge, herunder Rjukan og senere så omtalte > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] i 1993 og Nobels Fredspris året etter. Regjeringen har skrevet bla dette om > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]. En avtale hvor vår daværende utenriksminister Johan J. Holst & Co var så pro-Israel at han og regjeringen førte USA og PLO bak lyset. Dette iflg rapporten > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] fra > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]. > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] (Ap) led også en likede død som Arafat, og det var en stund krefter som ønsket å måle bl.a stråling fra kisten hans som følge av rykter/spekulasjoner verden over rundt om at Holst (og Knut Frydenlund + noen andre) regelrett ble tatt livet av israelerne som følge av hans økende engasjement for en tostatsløsning (som også Frydenlund engasjerte seg i). Dette er bare spekulasjoner men interessant lesning på nett for de som er interesserte i tematikken. NRK meldte i en > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] at 83 % trodde han ble forgiftet. Og samme kanal meldte at det var funnet > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM].

  Israel > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] for å ha drept Arafat. Pravda.ru omtaler > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] som > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] og > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] (konspirasjonsteoretiker) > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]. Al Jazeera har laget denne dokumentaren om "> LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] med følgende beskrivelse:

  This is part two of Al Jazeera’s exclusive investigation into the mysterious death of late Palestinian leader, Yasser Arafat. Initially, an analysis of the clothes and personal effects Arafat wore in his last days revealed high levels of polonium, a radioactive element used as a poison. That led to the exhumation of Arafat’s body in November 2012. This documentary investigates the exhumation and exclusively reveals scientific results showing high levels of polonium in Arafat’s flesh and bones. This project includes a one-hour documentary, interactive features, exclusive documents and articles.


  Foto: Vince Musi / The White House
  Attached Files
  Lignende tråder
 • Trådstarter

  #2
  Sv: Bakgrunn: Yasser Arafat - formann PLO 1968-2004

  Nyhetsklipp om Arafat og PLO  Click image for larger version

Name:	33dc2677.sky-news-logo.png
Views:	1
Size:	11,3 KB
ID:	864910

  Arafat Poisoning Inquiry Dismissed In France

  Prosecutors say there is not enough evidence to prove radioactive poisoning caused the former Palestinian leader's death.

  French magistrates have decided to drop an inquiry into the death of Yasser Arafat, whose widow claims he was poisoned.
  The 75-year-old former Palestinian leader died in hospital in France in 2004, four weeks after falling ill.

  The official cause of death was a massive stroke, although doctors were unable to find the origin of his illness and no autopsy was carried out.


  Les hele artikkelen > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM].

  Kommentér

  Slik kler du deg som en vintersoldat

  Collapse

  Working...
  X