Globalt toppbanner

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Tema: Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap (DSB) og Sivilforsvaret

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

  Informasjon fra sjef Sivilforsvaret til tjenestepliktige:

  Tjenestepliktige mannskap og befal i Sivilforsvaret.

  Jeg antar at dere alle følger utviklingen av Coronaviruset, så jeg ønsker å gi dere en liten oppdatering fra min side.

  Jeg og min stab jobber tett med øvrige avdelinger i DSB opp mot de ulike myndigheter som er involvert i håndteringen.
  Samtidig er vi i vår rolle operative 24/7 gjennom distriktene med sine godt etablerte samarbeidsarenaer regionalt og lokalt.

  Hvilket omfavn og hvilke konsekvenser dette vil gi for oss i Norge er selvsagt preget av en rekke faktorer, så vi som en statlig forsterkningsetat må være forberedt på et bredt spekter av ulike behov for bistand.

  Det er helsesektoren som ivaretar de utfordringer helsevesenet kan møte, men et eventuelt stort sykefravær pga sykdom i ulike samfunnsfunksjoner, kan medføre behov for støtte fra oss.

  Så vet jeg at mange av dere har funksjoner og jobber i det daglige som vil påvirkes av å kalle dere inn i tjeneste i en slik situasjon, og det er en vurdering vi vil måtte gjøre ved alle distrikter når og hvis bistandsanmodninger kommer.
  Samtidig er vårt samfunnsoppdrag til det beste for befolkningen og fellesskapet - og vi gjør selvsagt det vi må og skal når det kreves.

  Jeg vil avslutningsvis oppfordre oss alle til å gjøre vårt bidrag til å redusere risiko for smitte og følge de råd som kommer fra helsemyndighetene. Ta gjerne kontakt med deres respektive distrikt dersom spørsmål.
  ---
  Mvh
  Tore Ketil Stårvik
  Sjef Sivilforsvaret.

  Kommentér


   Mandag er Sivilforsvaret i 15 innsatser i forbindelse med koronasituasjonen. Sivilforsvaret bistår blant annet med telt, lys og varme i forbindelse med prøvetaking, og med støtte til politiet i forbindelse med grensekontroll.

   > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

   Kommentér


    Sivilforsvaret er nå i 24 korona-innsatser og etterspørselen er økende.

    > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

    Kommentér


     I dag hadde distriktet 8 tjenestepliktige fra Trondheim og Orkdals avdelingene og 4 ansatte på innsats i forbindelse med korona/covid-19 pandemien som har truffet oss. Fra tidligere så har distriktets ansatte satt opp telt for akuttmottaket på St. Olavs hospital og i forbindelse med Legevakta i Orkdal.

     I dag ble to nye telt satt opp på de samme oppdragsstedene som tidligere. For St. Olavs del ble det satt opp ett telt som skal fungere som rensestasjon for ambulansene, slik at de kan rengjøre materiellet sitt etter levering av pasienter, uten å måtte returnere til ambulansestasjonen. Dette for at de skal få raskere turnover etter evt transport av smittede til sykehus.

     For tiden er det hektisk aktivitet på flere fronter for Sivilforsvaret med ulike oppdrag rundt om i landet, samtidig som de ulike distriktene og staben i Tønsberg jobber på flere fronter mht fremtidig oppdrag. Dette for å kunne opprettholde en best mulig innsatskapasitet i forhold til forsterkningsrollen vår, samtidig som vi tar høyde for korona og mulige innsatser i den forbindelse.

     > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

     Kommentér


      Vurderer å bruke Sivilforsvaret

      Oslo kommune vurderer å be Sivilforsvaret om hjelp i påsken, f.eks. for å sørge for at folk ikke oppholder seg i større grupper enn fem ute. Veldig mange oslofolk kommer til å være hjemme i påsken på grunn av koronaviruset og hytteforbudet.

      > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

      Kommentér


       Takk for innsatsen.

       Over hele landet bidrar Sivilforsvaret nå i dugnaden for å begrense smitte. Det er de tjenestepliktige som utgjør Sivilforsvarets operative evne. Helt vanlige folk, som i denne uvanlige situasjonen nå forlater sine jobber for å bidra. I denne videoen sender sjef i Sivilforsvaret, Tore Ketil Stårvik, en takk til alle som er med og gjør en forskjell.

       https://m.youtube.com/watch?v=LRyJ-B...ature=youtu.be

       Kommentér


        Vurderer å sette inn Sivilforsvaret

        Byrådsleder Raymond Johansen (Ap) er bekymret for smittespredning siden mange i år må feire påske i hovedstaden. Han vurderer nå å sette inn Sivilforsvaret for å sørge for at folk i Oslo holder avstand til hverandre, skriver Dagbladet.

        > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

        Kommentér


         – Vi har ikke flere enn det vi har, og vi er også utsatt for sykdom og karantener, sier Tore Ketil Stårvik Sjef Sivilforsvaret.

         Han mener Oslo kommune bør se etter andre alternativer enn Sivilforsvaret for å opprettholde koronabestemmelsene i påsken.

         > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

         Kommentér


          Koronakrisen har strukket Sivilforsvarets kapasitet langt. Nå er tillitsvalgte bekymret for hvordan det vil gå om det oppstår en skogbrann eller vårflom.

          > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

          Kommentér


           Sivilforsvaret kjøper 92 nye motorpumper for å styrke skogbrannberedskapen.

           > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

           Kommentér


            FIG-Hammerfest har bistått med flombegrensning og har lagt ned et solid stykke arbeid ifm. Storvannet som går over sine bredder. Ca 1000 sandsekker er fylt og stablet på hensiktsmessige steder.

            FIG- Alta er fortsatt i innsats ved skredet i Alta. Her jobbes det med å sikre, tømme og vedlikehold av lenser som stopper vrakgods å komme ut i far-leden og til naturen. FIG-Alta skal bistå IUA i akuttfasen frem til mandag ettermiddag.

            > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

            Kommentér


             Juni har så langt vært hektisk for Sivilforsvaret i Vest-Finnmark. Gjennom flere krevende oppdrag, har mannskaper og fast ansatte virkelig demonstrert etatens betydning i den norske beredskapsmodellen.

             > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

             Kommentér


              Sivilforsvaret er kalt ut i Bergen for å bistå brannvesenet med å bekjempe en gressbrann på Løvstakken.

              > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

              Kommentér


               Jeg kom over denne på en blogg: > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

               Synspunkter?


               Igjen er Sivilforsvaret irrelevant i en nasjonal krise

               Av Hans Vold Husum, Erik Landet, Espen Skogen og Håvard Martinussen

               Norge bruker hvert år store penger på å opprettholde et nasjonalt sivilforsvar. 8000 menn som tidligere har avtjent siviltjeneste eller militærtjeneste, blir tvunget inn på øvelse flere ganger i året til man er 55 år gammel. Vi er fire av dem.

               Kriser er ikke lenger hva de var. Koronavåren viser det. Tiden da lemping av sandsekker løste kriser, er over. Krisene er ikke enkle, de krever ekspertise, og de kan neppe løses av en tilfeldig utvalgt gjeng menn (og noen damer) fra Folkeregisteret. Mens Forsvaret har tatt konsekvensen av at tidene har forandret seg, og blitt færre folk, men mer profesjonelt, står Sivilforsvaret igjen i 50-årenes tankegang.

               Hele grunnlaget for Sivilforsvaret hviler på ideen om at tusentalls folk vil la seg mobilisere ved tvang innen en viss tid, og at vi skal bistå nødetatene.

               Men vi som har vært noen år i Sivilforsvaret, vet hvor skjør denne ideen er. Vi vet hvor få av oss som faktisk vil møte opp ved en alvorlig, akutt situasjon, som ved en atom/biologisk/kjemisk-hendelse som vi øver på flere ganger i året. Vi vet hvor lite vi kan stille opp med i en pandemi. Når vi som skal mobiliseres og gjøre jobben, roper «bullshit», bør noen lytte.

               Ideen om et sivilforsvar er gammel. Og god. Så god at nesten ingen har satt Sivilforsvaret skikkelig under lupen på veldig, veldig lenge. På papiret er det jo en flott tanke at tusenvis av friske norske menn (og noen damer) kan bli beordret ut til all slags kriseinnsats. Det er jo så mangt vi kan gjøre uten våpen i hånd!

               Selve ideen om et sivilforsvar passer jo perfekt inn i alle beredskapsplaner vi måtte ha, om det er atomulykker, pandemier, kjemiske ulykker, skogbrann eller flom. Men sannheten er at brannmenn, sykepleiere, politi, gravemaskinførere, letemannskaper fra Røde Kors (og mange andre yrkesgrupper) rett og slett er mye mer effektive til å løse krisene for oss, uavhengige av hva krisene er.

               Sivilforsvaret er en papirtiger, og beviset på det er at vi tiår etter tiår stort sett er irrelevante, spesielt alle vi som tjenestegjør i byer.

               Når et regjeringsutvalg nå snart skal evaluere koronaberedskapen og innsatsen, håper vi denne gangen at de ikke på autopilot hopper over Sivilforsvarets manglende evne til å bidra. Til det koster Sivilforsvaret altfor mye. Penger som kunne vært brukt på god beredskap. Vi foreslår at de spør de 8000 innrullerte: På en skala fra 1-10, hvor nyttig var din innsats i Norges største krise siden krigen? Vi tror de fleste ville svart: Hvor kan jeg krysse av på 0?

               (publisert i Aftenposten)

               Kommentér


                Innlegget i Aftenposten fikk tilsvar fra en annen tjenestepliktig i Sivilforsvaret på tirsdag (> LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]):

                Sivilforsvaret er relevant som aldri før


                I et > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM] skriver fire «menige» i Sivilforsvaret at organisasjonen nok en gang er irrelevant. Dette kjenner jeg meg ikke igjen i.

                Jeg har vært tjenestepliktig mannskap i Sivilforsvaret i 28 år. Min avdeling består av halvparten kvinner og halvparten menn med god lokal forankring. Igjen og igjen er vi en trygg og forutsigbar samarbeidspartner for brannvesenet, politiet og helsevesenet.

                Det erfarte befolkningen da vi deltok i massevaksinering i 2009, i krevende innsatser under terrorhandlingen i 2011, omfattende skogbrannslukking deltagelse og under koronaviruset. Dette omtaler de fire «menige» omtrent som «bullshit» i innlegget sitt.

                For meg er det meningsfullt å delta i Sivilforsvarets humanitære oppdrag. Å komme tett på pårørende er både belastende og berikende på samme tid. Vi er der for dem. De fleste i samfunnet anerkjenner dette. Derfor mottok vi den gjeve «Samfunnssikkerhetsprisen 2018» for «ekstraordinær og uselvisk innsats».

                Til de fire «menige» vil jeg nevne en historie fra 22. juli 2011 skrevet av en sivilforsvarssjef på vegne av de tjenestepliktige:

                «Vi visste at dette ville bli grufulle forhold å arbeide under. Vi trøstet, ga varme og omsorg. Vi hjalp til med å bære bort de omkomne. De letteste likposene var de tyngste å bære. Inne på land registrerte og sorterte vi de dreptes eiendeler: kofferter, bamser og gitarer. Alt som forventningsfull ungdom tar med seg på leir. Vi overleverte de dødes eiendeler på en verdig måte til de etterlatte. Tyngende deler av arbeidet måtte utføres av Sivilforsvaret. Mens mange etater virker spennende, er vi en organisasjon som bare virker.»

                Jeg tenker at historien ovenfor får være mitt tilsvar til de fire. Ja, Sivilforsvaret er relevant som aldri før.

                Iris Maria Amundsen, tjenestepliktig leder i Sivilforsvaret

                Kommentér


                 Eg las innlegget til desse 4 når det kom på trykk. Eg viste ikkje heilt kva eg skulle tru. For meg virkar det som eit innlegg frå fire stykker som vil sleppe unna sitt samfunnsansvar.

                 Kommentér


                  Det var det samme jeg tenkte, noen som bare vil ha rettigheter, ikke plikter. Jeg var svært glad over innlegget til Iris Maria Amundsen, det ga tilbake litt av troen på Ola og Kari Nordmann.

                  Kommentér


                   Dette lukter at 4 menige tjenestepliktige som vi kjenner igjen fra all form for ufrivillig vernplikt. De står lengst mulig unna det som skjer, med henda i lomma, midt i klea, og håper øvelsen snart er over. Antagelig har de nettopp fått innkalling til en 3 dagers øvelse i november, og det var det som fikk begeret til å flyte over...

                   Ja, når politi, brannvesen, røde kors og helsevesen klarer å håndtere krisene selv er SF overflødig, men poenget med mobiliserbar beredskap er jo for å ha et ekstra gir å sette inn når de profesjonelle aktørene er tomme for ressurser.

                   Neida, sandsekker stopper ikke Corona. Like lite som munnbind stopper flom... Men en flom er fortsatt en krise, selv om det sjelden omkommer hundrevis av mennesker.

                   Kommentér


                    Jeg synes ikke vi skal stemple denne "firerbanden" som umotiverte unnasluntrere helt uten videre. Jeg har selv hørt historier fra vårt eget Heimevern om hvordan folk ble revet fra jobbene sine i fem dager for literally å koke kaffe og lytte på samband. Jeg har fått inntrykket av at det heldigvis har blitt bedre og jeg ser at HV-områder gjennomfører troppen i angrep og andre motiverende aktiviteter.

                    Er det utenkelig at de er inne på noe? Hvis HV kunne tillate at HV-øvelser ble assosiert med drikking i lagstelt, så er kan jeg se for meg at Sivilforsvaret også har sine utfordringer.

                    På den andre side kunne firerbanden gjerne kommet med noe mer konkret. Jeg lurer også på om de har meldt i fra til høyere at de ønsker bedre treninger med relevant innhold. Hva mener de er relevant innhold?

                    Kommentér


                     Jeg tenker at det ikke er en motsetning. Disse 4 kan fint være umotiverte unnasluntrere uten at det nødvendigvis betyr at SF ikke har behov for forbedring.
                     En kompis som nok faller i samme båsen som "firerbanden" melder stadig om laber effektivitet og mye dødtid på treninger. Så en kvalitetsreform ala den HV har vært igjennom kan nok være på sin plass. Men jeg mistenker det har med budsjetter å gjøre der også.
                     Men derfra til "irrelevant", "sandsekker løser ikke dagens kriser", og "legg ned hele dritten" er det et stykke etter min mening.

                     Kommentér


                      Opprinnelig skrevet av Znuddel Vis post
                      Sv: Nyheter fra Sivilforsvaret/Innsatser

                      Oberstløytnant Tore Ketil Stårvik i HV-05 blir ny sjef for Sivilforsvaret.

                      Han mener noe av det viktigste for Sivilforsvaret blir å revitalisere fokuset på krise og krig og beskyttelse av sivilbefolkningen.

                      Vi må i større grad bruke sosiale medier, og nå folk via smarttelefonene. Vi må ta i bruk flere verktøy enn det vi gjør i dag, sier han.

                      Ved en truende hendelse, uansett art, må vi raskt kunne nå flest mulig for beskyttelse og evakuering. Det er kjernevirksomheten til Sivilforsvaret.

                      > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]


                      Sent fra min SM-A520F via Tapatalk

                      Tore Ketil Stårvik under Trident Juncture i 2018. Han var da sjef for HV-05. Foto: Samuel Andersen, Forsvaret

                      Sivilforsvarssjef Tore Ketil Stårvik slutter – vil tilbake i Forsvaret

                      Stårvik har vært sjef for Sivilforsvaret siden april 2019.

                      Andrea RognstrandJOURNALIST
                      PUBLISERT Onsdag 30. september 2020 - 15:09 SIST OPPDATERT Onsdag 30. september 2020 - 15:09


                      54-åringen sluttet i Sivilforsvaret 18. september, > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                      – Det er trygt og forutsigbart å gå tilbake til Forsvaret. Returstillingen er ikke bestemt ennå, men jeg var innvilget to års permisjon, sier Stårvik som kom fra jobben som sjef for Opplandske heimevernsdistrikt, til avisen.

                      Stårvik har en mastergrad i militære studier med fordypning krisehåndtering og beredskap. Han har hatt seks deployeringer i internasjonale operasjoner.

                      Etterfølgeren hans i Sivilforsvaret er Sigurd Heier.


                      Kommentér


                       Ikke helt fersk nyhet, men vi tar den med:


                       Sigurd Heier er ny leder for Sivilforsvaret


                       22.09.2020 , Nyhet

                       Heier er fungerende sjef Sivilforsvaret fra 18. september.

                       Heier har siden våren 2018 vært avdelingsdirektør for DSBs avdeling for nød- og beredskapskommunikasjon (NBK). I tiden framover skal han fylle rollen som leder for både Sivilforsvaret og NBK.

                       Heier har omfattende lederutdanning og erfaring fra både Forsvaret, privat og offentlig sektor. Han er oberst, og har blant annet tjenestegjort en rekke år i Finnmark. Før Heier begynte i DSB, var han sikkerhets- og beredskapsleder for Follobanen.

                       Sivilforsvaret har en styrke på 8 000 tjenestepliktige menn og kvinner og er organisert som en del av DSB.

                       Kommentér


                        Høres bra ut, svarte slekta. Heier er firmenningen min...

                        Kommentér


                         Kan også legge til at Sigurd Heier også har vært sjef Sambandsbataljonen i perioden 2002-2004.

                         Kommentér


                          Hadde Heier som Bataljonssjef i 02-03. Nå var det jo særdeles begrenset hva vi menige hadde med bataljonssjefen å gjøre, men han fremsto som en bra kar. Men det som vel fremst huskes er vel barten

                          Kommentér


                           Den barten er noen år siden forsvant, men ja på den tiden var den legendarisk!

                           Kommentér


                            Deler av et hotell i Bergen er etablert som karantenehotell. Sivilforsvaret ivaretar midlertidig den kommunale tilstedeværelsen på karantenehotellet.

                            > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                            Kommentér


                             Sivilforsvaret får gode tilbakemeldinger for sin innsats under skredet i Gjerdrum.

                             Click image for larger version

Name:	FB_IMG_1609627830233.jpg
Views:	143
Size:	106,2 KB
ID:	1042448

                             Kommentér


                              Artikkel fra Gjerdrum om Sivilforsvaret :

                              > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                              Kommentér


                               DSB har frisket opp nettsidene sine: > LOGG INN FOR Å SE LENKER <, [TRYKK HER FOR Å BLI MEDLEM AV MILFORUM]

                               De har mange nyttige tips, regler og lenker til andre sider.

                               Kommentér

                               Slik kler du deg som en vintersoldat

                               Collapse

                               Working...
                               X