Støtt Milforum på Vipps #587 879

Global toppreklame

Collapse

Toppreklame tråd

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Krigens Folkerett

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

  yamaha sånn på husken fra etikkleksjonene er det vel noe sånt som at man kan være lovlig stridende bare man har armbind på seg og er del av noe organisert. Litt sånn som Det frivillige skyttervesen var i aprildagene i 1940. Jaktrifle og hagle er ok, det som har noe å si er hva som kommer ut av løpet, altså ammunisjonen. Jaktammunisjon som ekspanderer for å gjøre mest mulig skade er ikke greit å bruke, og da kan man ikke forvente god behandling om man blir tatt til fange....
   Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

  Kommentér


   Opprinnelig skrevet av struksa
   yamaha sånn på husken fra etikkleksjonene er det vel noe sånt som at man kan være lovlig stridende bare man har armbind på seg og er del av noe organisert. Litt sånn som Det frivillige skyttervesen var i aprildagene i 1940. Jaktrifle og hagle er ok, det som har noe å si er hva som kommer ut av løpet, altså ammunisjonen. Jaktammunisjon som ekspanderer for å gjøre mest mulig skade er ikke greit å bruke, og da kan man ikke forvente god behandling om man blir tatt til fange.
   Tipper det blir en Tikka T3 oppsatt brigade eller to hvis blir invasjon....
   [/QUOTE]
    Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
   Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

   Kommentér


    Opprinnelig skrevet av struksa
    yamaha sånn på husken fra etikkleksjonene er det vel noe sånt som at man kan være lovlig stridende bare man har armbind på seg og er del av noe organisert.
    Både første og tredje Genevekonvensjon anerkjenner uorganiserte privatpersoner som tar til våpen ved invasjon som lovlig stridende med full beskyttelse som krigsfange osv., så lenge de selv følger krigens folkerett. Denne retten gjelder dog kun når fienden kommer til et nytt område. I et allerede okkupert område må du stå under militær kommando og ha på deg sånn armbind eller uniform for å regnes som lovlig stridende milits - da kan ikke lenger tilfeldige sivile ta hagla si og skyte FI uten å miste retten til å bli krigsfange.

    Red: Med "flytende fronter" kan det bli vanskelig å si når denne retten opphører. Hvis FI kjører forbi byen din på vei for å ta ut noen egne et annet sted, kan du jo godt ta til våpen hvis de prøver å kjøre tilbake gjennom byen igjen. Enklest og best blir...
    [/QUOTE]
     Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
    Last edited by Rittmester; DTG 091419 Mar 22, .

    Kommentér


     Opprinnelig skrevet av yamaha
     Hva sier egentlig krigens regler om bruk av "private" ting i krig? Kan far og mor stille til tjeneste med hagle og jaktrifle, eksempelvis? Kan bondehæren komme med egne stridsvogner, eller må disse være kontrollert/distribuert via staten?
     Krigens folkerett åpner for at sivile kan delta i væpnet motstandskamp spontant, også kalt "levée en masse", med status som lovlig stridende. De er dog allikevel forpliktet til å etterleve krigens folkerett for å ikke gjøre seg skyldige i krigsforbrytelser, noe som innebærer at de må innrette seg etter de gjeldende konvensjonene mtp. hvilke våpentyper som er tillatt og ikke. Reglene er altså noe forenklet de samme for "far og mor" som de er for en hvilken som helst soldat mtp. hvilke våpen som kan benyttes.

     Krigens folkerett skiller mellom sivile personer og stridende personer. Førstnevnte har krav på beskyttelse. Så deles kategorien stridende personer videre opp i lovlig stridende og andre stridende. Alle personer som ...
     [/QUOTE]
      Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
     Ved kølle skal ondt fordrives!

     Kommentér


      Du kan altså plukke russere med jaktrifla når de først kommer til bygda på egen insj, men ikke når de allerede har besatt bygda di, hvis du vil være lovlig stridende. Å bruke kirketårnet ville jeg nok ikke gjort, siden religiøse bygg bør beskyttes og uansett er jo kornsiloen høyere.

      Etter norsk lov gjelder nødretten, men I praksis så blir det jo slik at russiske lover eller direktiver som de utsteder blir gjort gjeldende av dem i områder som de okkuperer, så når de har dødsstraff for å skyte deres folk, så er det jo vel og bra om du er lovlig stridene etter Genevekonvensjonene, eller har nødrett etter norsk lov, men de kommer nok like fullt til å henrette folk summarisk eller etter "rettssak". Dette blir da bare relevant i et evt. rettsoppgjør mot russerne etter at de har tapt kampen, eller hvis deres krigsfanger eller ulovlig stridende stilles for retten hos oss eller i ICC for deres brudd på Genevekonvensjonene under okkupasjonen. Evt. så kan jo slike brudd klages på til ICRC også, ...
      [/QUOTE]
       Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

      Kommentér


       Ukrainske styrker bryter folkeretten og setter sivile i fare ved å etablere baser i boligområder, på skoler og sykehus, ifølge Amnesty International.

       https://www.abcnyheter.no/nyheter/ve...-sivile-i-fare

       Dette er en problemstilling som er vanskelig å ta stilling til hvis det var vi som var i krig og sloss mot Russland. Tenk vinter... Hvor enkelt er det å holde soldatene ute i skogen i telt når det står en varm deilig skole med dusj, kjøkken og redusert støy fra kanonene et stykke unna. Eller bare sinnsyke mengder med mygg som kan være minst like mye psykisk terror. Ja vi skal ikke bruke en skole til forlegning eller base, men blir vi til å krysse den grensen selv?...
        Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
       Trenger bare litt flaks, så går det godt

       Kommentér


        Opprinnelig skrevet av 4312 Vis post
        Ukrainske styrker bryter folkeretten og setter sivile i fare ved å etablere baser i boligområder, på skoler og sykehus, ifølge Amnesty International.

        https://www.abcnyheter.no/nyheter/ve...-sivile-i-fare

        Dette er en problemstilling som er vanskelig å ta stilling til hvis det var vi som var i krig og sloss mot Russland. Tenk vinter... Hvor enkelt er det å holde soldatene ute i skogen i telt når det står en varm deilig skole med dusj, kjøkken og redusert støy fra kanonene et stykke unna. Eller bare sinnsyke mengder med mygg som kan være minst like mye psykisk terror. Ja vi skal ikke bruke en skole til forlegning eller base, men blir vi til å krysse den grensen selv?
        Hvorfor er en skole tom for elever et problem å benytte militært??? Hvis du blander ja, men hvis vi bruker en skole for å forlegge og feltbad så sendes jo elevene hjem....
        [/QUOTE]
         Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
        "Gjør Ret, Frygt Intet"

        Kommentér


         Kritikk til journalister igjen. Som Amnesty påpeker selv så er det ingenting i veien ved å bruke skoler som militærbaser så lenge skolen er stengt for sivile. Problemet de tar opp er tilfellene der skolen ligger nært inntil boliger:
         International humanitarian law does not specifically ban parties to a conflict from basing themselves in schools that are not in session. However, militaries have an obligation to avoid using schools that are near houses or apartment buildings full of civilians, putting these lives at risk, unless there is a compelling military need. If they do so, they should warn civilians and, if necessary, help them evacuate. This did not appear to have happened in the cases examined by Amnesty International.
         Det er jo klart at medier og Russland vil ta denne kritikken som at all bruk av skoler er en krigsforbrytelse, men det er det jo ikke.

         Norske skoler og forsamlingshus ligger sjelden vegg-i-vegg med bolighus, men når de gjør det så må vi bruke de sa...
         [/QUOTE]
          Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
         Last edited by Tusseladd; 1 uke siden.

         Kommentér


          Amnesty sitt nasjonale kontor i Ukraina klager på at de ikke ble hørt i utarbeidelsen av rapporten og ikke engang fikk se noe utkast før den var ferdig; i protest nektet de å oversette den til ukrainsk. Det betyr ikke at innholdet i rapporten nødvendigvis er feil, men det er jo kontroversielt å gi Russland en slik "gave".

          Ukraina har allerede lagt hele konflikten fra 2014 og fremover inn under Den internasjonale straffedomstolen i den Haag sin myndighet, og med det følger det at også eventuelle ukrainske overtredelser vil bli etterforsket der og at de vil utlevere sine egne borgere dit....
           Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

          Kommentér


           Amnesty kan ha mistet mange frivillige og sponsorer på dette utspillet. Jeg avsluttet min tilknytning for mange år siden*, men jeg ville ikke meldt meg ut basert på denne saken - jeg synes man skal ha respekt for å at de tør å påpeke ukrainske brudd på krigens regler.

           Noe av kritikken mot Amnesty sin rapport er dog saklig og ikke bare basert på støtte til Ukraina: Hvordan i all verden skal man kunne beskytte sivile med mindre man er i samme område som de man beskytter? For eksempel: Hvis man faktisk bruker sykehus som base eller dekning for militære manøvre, så er dette et klart brudd på krigens folkerett, men du kan ikke beskytte et sykehus eller boligstrøk mot angrep uten å ha en viss nærhet til det man skal beskytte. Derfor bør dette etterforskes på detaljnivå - og man bør f.eks. spørre hvor mange meter et skyts eller missil-platform stod fra bebyggelse eller sykehus og om det var artilleri eller luftvern. En Strela-platform som beskytter et boligområde må nødvendigvis være i områd...
            Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
           Last edited by Tusseladd; 1 uke siden.

           Kommentér


            Opprinnelig skrevet av Tusseladd Vis post
            Amnesty kan ha mistet mange frivillige og sponsorer på dette utspillet. Jeg avsluttet min tilknytning for mange år siden*, men jeg ville ikke meldt meg ut basert på denne saken - jeg synes man skal ha respekt for å at de tør å påpeke ukrainske brudd på krigens regler.
            Ja, det tok ikke lang tid før slikt som dette dukket opp.
            For hver $1 du donerer, så bruker vi 80 cent på å spre russisk propaganda, 12 cent for å berike oss selv, og 8 cent for å hanke inn flere penger.

            https://twitter.com/MartiniTower/sta...83464215318530


            ...
            [/QUOTE]
             Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

            Kommentér


             Amnesty står fast ved Ukraina-rapport etter Zelenskyj-kritikk
             Amnesty står helt og holdent fast ved sine undersøkelser, sier organisasjonens generalsekretær Agnès Callamard fredag.

             – Funnene er basert på beviser samlet inn under omfattende granskinger, som ble gjenstand for samme strenge standard og grundige gjennomgang som alt Amnesty Internationals arbeid, sier Callamard.

             Callamard understreker at rapporten var gjenstand for en full intern gjennomgang, som innebar at Amnesty Ukraina kunne komme med innvendinger.

             I rapporten ramser Amnesty opp hendelser der ukrainske styrker tilsynelatende utsatte sivile for fare i 19 byer og landsbyer i regionene Kharkiv, Donbas og Mykolajiv.

             – Vi har dokumentert et mønster der ukrainske styrker utsetter sivile for risiko og bryter krigens lover når de opererer i befolkede områder, sier Callamard.

             Boligområder der ukrainske soldater etablerte stillinger i hendelsene som er undersøkt, var milevis unna frontlinjen, men det fantes fornuftige...
              Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

             Kommentér


              Det mangler detaljer i rapporten om både fakta og om kompetansen til de som har skrevet den. Rapporter fra Human Rights Watch, OSCE, ICC og andre observatører bruker å inneholde mer detaljer enn dette, slik at en kritisk leser kan vurdere fakta mot konklusjon. Det gjør disse rapportene til ganske tørr lesning, selv om de kan inneholde grusomme detaljer. Selv mer aktivistiske grupper som Leger uten grenser bruker å være mer spesifikke. Det er mulig at Amnesty har vært summariske for å beskytte identiteten til sine kilder, men de bør gi detaljene til ICC i tilfelle de er riktige.

              Amnesty Sverige sin tweet om at boligområdene var "flera km från fronten" vitner om mangel på kompetanse om både krigens folkerett og om hvordan moderne krigføring foregår, som om hærene kan møtes på slagmarken med sabel og pistol og at sivile områder ikke trenger beskyttelse. Jack Watling i RUSI og flere andre eksperter er svært kritiske til rapporten, selv om man også må ta med at de fleste ekspertene selvsag...
               Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

              Kommentér


               NRK har oppdaget rapporten, og slår den stort opp med det jeg mener er en tendensiøs vinkling. Motforestillingene slipper ikke til før et godt stykke ned.

               https://www.nrk.no/urix/robert-mood_...ler-1.16058434

               Robert Mood sier kategorisk at det er forbudt å bruke skoler, selv om de er tømt. Dette er i motstrid til hva som er sagt tidligere i denne tråden, så hva er riktig?

               For øvrig blir jeg slapp når NRK refererer følgende kommentar, "– Jeg forstår ikke hvorfor våre militære angriper fra byene og ikke fra felt". Så hvis fienden forsøker å ta byene dine, så skal du heller dra til 'felt', hvor nå det er, og utføre forsvaret ditt derfra?...
                Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
               Those who beat their swords into plowshares will plow for those who don't.

               Kommentér


                Synd at Mood uttaler seg så kategorisk når han har vært både general og sjef i Norges Røde Kors. Det finnes en frivillig erklæring som sier at man bør unngå å bruke skoler militært med mindre det finnes alternativer. Det er for å unngå at f.eks. militære styrker tar seg til rette og kaster ut lærere og elever fra skolebygg slik at at elevene minster sin rett til utdanning i langvarige konflikter, og at de mister retten til utdanning etter at krigen er over. Forarbeider til retningslinjen påpeker f.eks. situasjoner i U-land der den lokale skolen ble omgjort til militærleir i årevis, uten at det fantes en alternativ skole.

                Erklæringen sier også at man helst bør la sivile bevæpnede vakter beskytte skoler i situasjoner som f.eks. Afghanistan der selve skolene er mål, heller enn å bruke militære styrker til dette, men det står heller ikke at det er forbudt.

                Alt tyder jo også på at Ukraina følger disse retningslinjene, da ...
                [/QUOTE]
                 Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
                Last edited by Tusseladd; 1 uke siden. Begrunnelse: Tillegg om NRK sin sitering av Steven Haines

                Kommentér


                 Kan ikke si jeg er spesielt overrasket over at Robert "LEDELSE™" Mood bruker denne anledningen til å komme seg i media. Igjen....
                  Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
                 "Whoever reads history with a mind free from prejudice cannot fail to arrive at a conviction that of all military virtues, energy in the conduct of operations has always contributed the most to the glory and success of arms"

                 Kommentér


                  Artikkelen i The Guardian som NRK har lest (men ikke forstått) er bedre journalistisk håndverk:
                  Ukraine ‘endangers civilians’ with army bases in residential areas, says Amnesty
                  Ukraine government and international law experts argue report ignores wartime realities
                  Den artikkelen tar opp tidligere nevnte Haines, som faktisk sier at Ukraina neppe bryter selv denne selvpålagte erklæringen om å beskytte skoler. Han skrev retningslinjene i erklæringen, så det blir vanskelig å finne noen som er mer ekspert på den enn ham.
                  Artikkelen nevner også det faktum at mange sivile nekter å evakuere, og at man faktisk må være tilstede i det området man skal forsvare:
                  Ukraine’s deputy defence minister (....) Maliar stressed that the Ukrainian armed forces laid on buses to evacuate civilians from the frontline. Some refused to go, despite repeated pleas and offers of transport ...
                   Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

                  Kommentér


                   NRK har oppdatert artikkelen etter at jeg kontaktet dem:
                   Men: Bruk av skoler, hvis de ikke samtidig brukes til undervisning, er ikke alltid ulovlig, sier Haines.

                   – Situasjonen i Ukraina kan åpenbart regnes som et unntak i denne sammenheng (...) så det ukrainske militære bryter ikke nødvendigvis retningslinjene, sier han til avisa.
                   ...
                   [/QUOTE]
                    Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

                   Kommentér


                    Folkerettsekspert Marc Garlasco, som tidligere har etterforsket krigsforbrytelser for FN og Human Rights Watch, og trent ukrainske militære i krigens folkerett, sier at Amnesty tar feil i sin tolkning om at sivile områder ikke kan forsvares militært. Man skal unngå å plassere militære mål inntil sivile mål, men man må være i et sivilt område for å forsvare det:
                    ...
                     Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

                    Kommentér


                     På begynnelsen av 1990-tallet hadde jeg i henhold til mitt Krigstjenestekort Kjølnes Ungdomsskole i Porsgrunn som mitt fremmøtested ved mobilisering (STØKP/LOKVBN 2/IR3). Kort etter, etter overføring til HV og nærmere bestemt Universitetet HV-område, var områdets fremmøtested nettopp en bygning på Universitet i Oslo....
                      Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
                     At sauene vedtar at alle skal leve av gress hjelper dem lite hvis ikke ulvene er enige.

                     Kommentér


                      Kanskje noen bør tipse Nrk eller VG om følgende sak som gjør at rapporten fra Amnesty nærmest blir en parentes i det store bildet.

                      Det er blitt funnet tre avkappede menneskehoder på påler i russisk-okkuperte Popasna. Hodene skal bære preg av å ha vært der en stund. Det er også nedre del av en kropp, med delvis militæruniform og støvler.
                      Videoer og bilder ble lagt ut av russiske soldater selv på Telegram, og deles rundt der av russere som skryter av dette.
                      https://twitter.com/mrsorokaa/status...64727946190849
                      ...
                       Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

                      Kommentér


                       JoJo Bildet som brukes som bildebevis er kornete, men det kan se ut som det er et hode og to andre ting som ser ut som poteter. Grunnet til at jeg tror dette er fordi staken med "hodet" er lent opp mot et gjerde hvor det er pigger "potetene" er satt og de er betydelig mindre enn "hodet".

                       Hvis det er tilfelle at russiske soldater har kappet av hoder på motstanderen og satt de på pæler, da tenker jeg at terskelen er blitt betydelig lavere for russiske soldater å gjøre like ille og verre ting enn dette. Listen over krigsforbrytelser vokser, jeg nevner voldtekter, drap av sivile, drap av krigsfanger, plyndring og nå grov likskjending, kombinert med fullstendig fravær av opplæring i krigens folkerett og likegyldighet ovenfor det gjør meg ikke mere positiv ovenfor Russland. OG SAMTIDIG LØFTER DE FRAM MODERLANDETS OFFER UNDER ANDRE VERDENSKRIG OG HVOR FÆLE NAZISTENE VAR. Det er til å bli forbannet av....
                        Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

                       Kommentér


                        I Russland kaller de det den "Store patriotiske krig" som startet sommeren 1941 og bare var mot Nazi-Tyskland, ikke mot Japan. De går fra konseptene hvis du tar opp Basis Nord, Katyn, den felles tysk-sovjetiske seiersparaden i Brest-Litovsk og andre slike samarbeids-operasjoner med Nazi-Tyskland i perioden 1939 til sommeren 1941. Mange av russerne er såpass dårlig utdannet om historien - på tross av hederlig innsats fra organisasjoner som Memorial - at de ikke engang kjenner igjen vanlige symboler og handlemåter fra nazistene. Så selv om de har noen åpne nynazister, som Jan Petrovski og Aleksei Milchakov, så er nok mange av russerne ikke klare over hvor likt nazistene de oppfører seg. I Russland så betyr "nazist" for folk flest bare "ikke russisk" eller "en person som burde være russer men nekter å være det".

                        Aksepten for brutalitet og likegyldigheten til normer har alltid vært der.

                        Det skal angivelig være et hode og to hender....
                         Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

                        Kommentér


                         Ser det reises mange spørsmål rundt Amnesty rundt omkring med spørsmål om de har blitt mer politiske enn de burde være.

                         Amnesty is now utterly morally bankrupt -Its anti-Western obsession has driven it into the gutter.
                         https://www.telegraph.co.uk/news/202...ally-bankrupt/

                         Så har CBS hatt ett innslag hvor "noen" hevder at kun 30% av humanitær hjelp som USA sender til Ukraina havner der det skal, og hvem er "noen"
                         https://twitter.com/CBSNews/status/1555701550319898625
                         Jo, det er en dame fra Amnesty.
                         https://twitter.com/Haruspexut/statu...62616471851008

                         Mer "morro" rundt Amnesty.

                         Before an board member, shares an article it'd be wise to learn about the authors & their views 1st...
                         Example, one author of that article, doesnt believe Finland has a right to exist as an independent state.
                         [URL="https://twitter.com/...
                         [HIDETEXT]Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet![/HIDETEXT]
                         Last edited by JoJo; 1 uke siden.

                         Kommentér


                          Opprinnelig skrevet av JoJo Vis post
                          Så har CBS hatt ett innslag hvor "noen" hevder at kun 30% av humanitær hjelp som USA sender til Ukraina havner der det skal, og hvem er "noen"
                          (....)
                          Jo, det er en dame fra Amnesty.
                          Det er jo egentlig ikke Amnesty som sier dette - selv om CBS bruker Amnesty i denne reportasjen. Hvis man ser selve dokumentaren, så er det en aktivist fra en annen gruppe som samler inn "ikke-dødelig" hjelp til ukrainske soldater som klager over at kanskje 30% av den hjelpen han samler inn som kommer frem til fronten p.g.a. russiske angrep og slikt.

                          Det er bare CBS som skal "selge" historien sin her. Men klart, den overskriften er jo også en gave til Russland hvis de vil prøve å påvirke opinionen der - de som bare leser overskriftene er jo neppe interesserte i fakta.

                          Skille

                          Lederen i Amnesty International i Sverige gjør en særdeles dårlig figur i et intervju i Studio Ett i Sveriges Radio. Det viser seg at heller ikke hun har noen innsikt i rapporten ut over det som kommer f...
                          [/QUOTE]
                           Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
                          Last edited by Tusseladd; 1 uke siden.

                          Kommentér                           Amnesty har sluppet en beklagelse til de som ble støtt av rapporten deres, men vedgår ikke at de har begått noen feil....
                            Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
                           Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

                           Kommentér


                            «Beklager at du ble sur, men vi gjorde alt rett.» med andre ord, men ingen indikasjoner på at de vil hjelpe ICC eller andre etterforskere med å ettergå påstandene....
                             Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

                            Kommentér


                             Opprinnelig skrevet av JoJo Vis post
                             Så har CBS hatt ett innslag hvor "noen" hevder at kun 30% av humanitær hjelp som USA sender til Ukraina havner der det skal,
                             Opprinnelig skrevet av Tusseladd Vis post
                             Det er bare CBS som skal "selge" historien sin her.
                             Reportasjen er nå delvis trukket tilbake av CBS og spesielt den tendensiøse og villedende tweeten har de trukket helt tilbake.

                             Skille

                             En journalist som var sammen med Amnesty på deler av reisen deres i Ukraina sier at Amnesty allerede der var på villspor. Han siterer også kritikk av rapporten fra Jack Watling fra RUSI, og forteller om evakueringer av ukrainere fra stridsfeltet. Ingen av Amnesty-folkene eller selve Amnesty har respondert på hans forespørsler om kommentar og imøtegåelse.

                             Ellers så er det noen beskyldninger om at Amnesty [URL="https://...
                             [/QUOTE]
                              Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
                             Last edited by Tusseladd; 1 uke siden.

                             Kommentér


                              "I krig er sannheten det første offeret"
                              Aischylos...
                               Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!
                              "Gjør Ret, Frygt Intet"

                              Kommentér


                               Journalisten Per Wästberg, tidligere leder av PEN Sverige og en av de to grunnleggerne av Amnesty Sverige, melder seg ut av Amnesty i protest. Han sier at det er beklagelig at Amnesty gradvis har gått bort fra sitt opprinnelige mandat og blitt noe helt annet. Lederen av Amnesty Ukraina har også trukket seg i protest....
                                Logg inn eller Registrer deg for å se resten av innholdet!

                               Kommentér

                               Working...
                               X