Støtt Milforum på Vipps #587 879

Global toppreklame PC

Collapse

Global toppreklame mobil

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Vaktsoldat på Akershus Festning

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

  Vaktsoldat på Akershus Festning

  Hei! Har nylig fått vite stillingen jeg skal ha resten av førstegangstjenesten. Det ble Vaktsoldat i Akershus Kommandantskap og jeg ble egentlig meget skuffa må jeg si. Lurer på om noen vet noe om denne stillingen. Er det mye grønt eller er det kun vakt og perm? Skjer det mye på Akershus?
  Lignende tråder

  #2
  Nå er det en stund siden jeg tjenestegjorde, så jeg skal kun uttale meg på generelt grunnlag (lar andre med nyere info svare mer konkret).
  Jeg husker fra min tid som MP i Luft at MP stasjonen i Oslo, som også overså Akershus Festning, hadde nok å holde seg opptatt med! Mener å huse at Gardistene som hadde vaktholdet før også måtte trå til under diverse hendelser.

  Når det gjelder grønn tjeneste vil jeg regne med at vaktholdet blir delt opp til forskjellige lag i turnus. Jeg tjenestegjorde som MP Vaktkommandør på flystasjon, og vi hadde en uke natt vakt, en uke dag vakt, en uke utdanning (inkludert grønt) og en uke perm. Dette kan selvfølgelig variere, avhengig av antall vakt lag.

  Kommentér


   #3
   Nevøen min er der nå og trives selv om det blir litt som du sier med vakt og perm. Tror året har blitt en smule amputert pga Covid, så det kan tenkes at det er mindre monotont i en normalsituasjon. Han har gått glipp av en del action pga karantener som plutselig dukket opp. Nå den siste tiden vil jeg tro de har mye å henge fingrene i pga situasjonen i Ukraina. Sikkert en del interessante briefer rundt ambassadebiler, og den slags.

   Tjenesten utføres på en av de mange adressene i og rundt Oslo hvor Forsvaret har «interesser». De åpenbare er festningen og Krigskolen, men det finnes en del andre også. Såvidt jeg har forstått det så bytter man ikke lokasjon og holder seg til samme teig ut tjenesten.

   NB! Kommandanten er en ihuga moldesupporter, så hvis du sliter med sånt, noe alle bør, så kan du søke om fritak på humanitært grunnlag.
   Artillery is the God of War

   Kommentér


    #4
    Historisk sett er festningen et veldig interessant område å tjenestegjøre i.

    Dere får nok anledning til omvisninger både i gamlebyen(kvadraturen), festningen og Akershis slott.

    Disse har både historisk og militærhistorisk verdi fra 1300-tallet til etter Andre Verdenskrig.
    Med forbehold om skrivefeil grunnet store tomler og lite tastatur.

    Kommentér

    Working...
    X