De små Milforum-hackene under er alle kopiert/sitert fra eksisterende tråd på Oppstillingsplassen.

Opprinnelig skrevet av Intendanten
Tips for å lese siste poster på Milforum.

Dersom du er inne i et underforum, vises de enkelte trådene som her:
Click image for larger version  Name:	Nyeste innlegg.PNG Views:	545 Size:	10,7 KB ID:	1025217
Dersom du har noen uleste innlegg i tråden, vil det vises en runding med to piler nedover, slik vi ser rett foran Interessante nyheter over. Trykker du på denne, kommer du til første uleste innlegg. Trykker du i stedet på det hvite feltet med to piler som peker til høyre, helt på høyrekanten av bildet, havner du på siste innlegg i tråden, uansett om du har lest det eller ikke.

Fra forsiden kan du få listet opp alle uleste innlegg om du trykker på "Uleste poster".
Click image for larger version  Name:	Forsiden.PNG Views:	536 Size:	210,7 KB ID:	1025218

Merk at dette ser litt annerledes ut på mobil - der vil det være tre vannrette streker mellom nedkant av bildet og der det står Milforum. Trykker man på den, får man opp de tre* valgene over, samt søkefeltet.

(*: Vil kunne variere avhengig av hvilken brukergruppe du tilhører)
I tillegg til det som nevnes over, står det også NY med rød skrift om det er noe ulest i en tråd.

Opprinnelig skrevet av Intendanten
Et par Quality-of-life-saker for nye lesere:

Click image for larger version  Name:	Postbit.jpg Views:	288 Size:	12,7 KB ID:	1030839

I hvert innlegg er forfatteren listet som vist over.

Den lille grønne prikken nederst til venstre er ny, og viser at brukeren er pålogget.
Da kan man trykke på snakkeboblen øverst og sende en hurtigmelding til vedkommende, og forvente å få svar ganske raskt. Nyttig dersom man ønsker å spørre en moderator om noe.

I tillegg har vi delingsknappene for Facebook og Twitter som har vært der en stund, og som alle oppfordres til å bruke om de ser noen interessante innlegg de ønsker å dele utenfor Milforum.
Delingsknappene for Facebook og Twitter er foreløpig fjernet for å spare plass. Kan tas inn igjen om interesse.

Og M72 har blitt forfremmet etter at dette bildet ble tatt.

Opprinnelig skrevet av Intendanten
Den oppmerksomme leser vil ha sett at det har kommet to nye menyvalg på topplinjen til forumet: Artikler og Blogg.

Artikler: Her vil man etter hvert finne innlegg som er mer omfattende enn vanlige forumposter, og som i motsetning til vanlige poster ikke blir vanskelig tilgjengelig etter som det blir postet mer i tråden. Tema for disse kan være saker som f eks angår Milforums struktur eller regler, forskjellige FAQ'er eller dypere analyser innen et fagfelt. Foreløpig har vi bare én artikkel: Om Milforum.

Blogg: Her finner vi tematiske blogger med bloggposter som gjerne følges opp over tid. Hver post vil også typisk, i likhet med artikler, være mer omfattende enn et vanlig foruminnlegg. Vi har nå en blogg som det er postet i - Milforum kalenderbilder.Opprinnelig skrevet av Rittmester
Et lite lifehack, eller hva man skal kalle det, som muligens har vært postet før: Dersom du trykker på bannerbildet (som akkurat nå er en vakker stridsvogn i fint driv), kommer du til forsiden av forumet, uansett hvor du er.


Opprinnelig skrevet av Intendanten
Det har blitt utført en del justeringer på Milforum de siste ukene for å gjøre forumet mer tilgjengelig og brukervennlig.

Først, drøyt 5000 gamle tråder har blitt arkivert på et sted hvor bare moderatorer har adgang. Dette er for å fjerne støy, da de fleste var 10-15 år gamle spørsmål om førstegangstjeneste og annet, som er ganske irrelevante i dag. Vi har beholdt eldre tråder som fortsatt kan ha interesse. Dersom du likevel savner noe, si fra.

Fagforum S-1 har blitt omstrukturert slik at du som lurer på noe om førstegangstjenesten skal finne alt ett sted (S-1-1), mens du som ser etter utdannelse eller ledige stillinger i Forsvaret finner det et annet (S-1-2). Diskusjoner om OMT (Ordning for militært tilsatte) er flyttet til S-1-3, sammen med utnevnelser, utmerkelser og administrativt.

På fagforum S-2 ligger nå alt av hendelser og nyheter under S-2-1 Løpende etterretning. Tematiske analyser kan finnes på S-2-2 Grunnleggende etterretning, mens S-2-3 handler om sikkerhet og trusler.

Fagforum S-3 fikk netopp en ansiktsløftning. S-3-1 omhandler nå løpende aktiviteter og hendelser, først og fremst relatert til operasjoner og øvelser vi er eller har vært involvert i. S-3-2 fokuserer på informasjon om organisasjoner og enheter i forsvarssektoren, og S-3-3 tar for seg militære fag (denne kan fortsatt være gjenstand for endringer). Merk at sanitetsfag er flyttet fra organisasjonen FSAN (Forsvarets sanitet) til S-3-3 underforum sanitetstjeneste.

Fagforum S-4 Logistikk og materiell er reorganisert tematisk, med underforum for henholdsvis landsystemer, sjøsystemer, luftsystemer, informasjonssystemer og 'personlige systemer' - PBU, håndvåpen og annet (for deg i førstegangstjeneste er det kanskje denne siste som er mest interessant).

Fagforum S-5 har beholdt sin underinndeling, hvor S-5-1 handler om planer og doktriner, S-5-2 om militærhistorie og S-5-3 om veteraner, men det har blitt ryddet opp i trådene.

Fagforum S-6 handler om samband og tekniske saker, og har sine etablerte underforum, men det kan bli snakk om noen justeringer her.

Mannskapsmessa (ikke synlig for gjester) har blitt ryddet i, og også fått tilført et underforum for TDG (Tactical Decision Games) i tillegg til eksisterende underforum for dataspill og simulatorer. Ellers finner man fortsatt generell informasjon, anbefalinger, avstemninger, quiz, humortråd og annet her.

Oppstillingsplassen og Markedsplassen er uforandret.
Det gjøres løpende endringer her, så det er bare å følge med.

Opprinnelig skrevet av Sjef Milforum
Det har kommet mange nye brukere på Milforum i det siste, og det er gledelig! Spre gjerne budskapet til alle dere kjenner som kan være interessert i Forsvaret eller samfunnssikkerhet ellers.

Vi har også fått flere sponsorer, og jeg benytter anledningen til å takke både gamle og nye sponsorer her! Noen kroner bidrar til å sikre driften av Milforum.

Om du også ønsker å bidra, kan du enten benytte PayPal-lenken nederst på forsiden eller vippse Milforum Norge 587879. Små og store bidrag mottas med takk! I tillegg til å bli en støttespiller, sikrer det deg et reklamefritt Milforum, noe mange setter pris på. (PS: Merk gjerne bidraget med ditt Milforum-nick, slik at vi vet hvem som skal krediteres.)


Opprinnelig skrevet av Intendanten
Brukere av Milforum har forskjellige tilganger, avhengig av hvilken brukergruppe de tilhører. Generelt sagt medfører høy aktivitet og gode innlegg at du får tilgang til mer. En kort redegjørelse for de forskjellige brukergruppene følger:

Gjest: Du som ikke er registrert (eller er registrert, men ikke innlogget) får lest innholdet på oppstillingsplassen (her), de seks fagforumene og markedsplassen, men får ikke lov til å skrive.

Sivilist: Når du er registrert vil du måtte tilbringe litt tid som sivilist på Milforum. Du får postet, men postene dine må godkjennes av moderator før de vises. Det er snakk om de første par innleggene dine, og hensikten er først og fremst at moderatorene skal luke vekk spambot'er.

Rekrutt: Nå får du lov til å poste på alle underforumene nevnt over. Rekruttskolen på Milforum varer i 30 dager, i tillegg må du poste en liten håndfull innlegg av en viss kvalitet før du automatisk blir forfremmet. 'Kvalitet' i denne sammenhengen betyr at noen må ha syntes at innlegget ditt var så bra at de har trykket på 'liker'-knappen.

Mannskap: Du starter som menig, og får da tilgang til mannskapsmessa. Her er det en del faglige og sosiale diskusjoner som ikke er synlige på det åpne forumet. Etter et halvt år på Milforum kan du bli ledende menig om du har postet mye bra. Ellers blir du automatisk visekorporal etter ett år, og visekorporal 1.klasse fire år etter dette, akkurat som i virkeligheten.

Spesialist: Etter en vurdering gjort av forumets ledelse kan du når som helst etter at du har blitt menig forfremmes til gruppen av spesialister. Det innebærer at du blir korporal og får adgang til befalsmessa. Her er det flere faglige og sosiale debatter som foregår, og dette er faktisk en av de mest aktive områdene på forumet.

Det finnes flere brukergrupper og skjulte underforum enn disse, men dette er de som de fleste behøver å vite om.
Også her gjøres det noen justeringer underveis. Nå kan f eks rekrutter se mannskapsmessa, men ikke poste der.