Støtt Milforum på Vipps #587 879

Global toppreklame PC

Collapse

Global toppreklame mobil

Collapse

Kunngjøring

Collapse
No announcement yet.

Erfaringer fra førstegangstjenesten

Collapse
X
 
 • Filter
 • Tid
 • Show
Clear All
new posts

  Erfaringer fra førstegangstjenesten

  Som flere andre opplevde jeg mye rart under førstegangstjenesten, det aller meste komisk, men også noe mer alvorlig.

  Jeg tjenestegjorde hos HVUV på Værnes og vi hadde en medsoldat fra den sørlige delen av Norge, la hos kalle ham Nilsen, som etter 3 ukers tid fant ut at militæret ikke var noe for ham. For å gjøre en lang histore kort; Nilsen var en ganske høy kraftig og atletisk type, men ikke motivert, HELT umotivert. Noen av oss forsøkte å motivere ham, men til ingen nytte. Nilsen sa han ikke hadde planer om å komme tilbake fra perm etter rekruttperioden og sa at hvis han ble forsøkt hentet, så ville han legge seg ned å nekte å gjøre noe som helt. Tillitsvalgt (meg) forsøkte å ta seg av Nilsen og muntre ham opp.

  Før rekrutten var ferdig toppet det seg for Nilsen. Han begynte å svare stygt til UB-korporalene, deretter til troppsjef. Han nektet å ta på seg uniformen og nektet alt som befalet beordret ham til å gjøre. Nilsen brølte tilbake og truet med bruke vold mot befalet og sa at "han skulle lage et helvete og aldri gi seg før han ble dimmet" og definitivt klinke til befalet før eller senere.

  Nilsen ble raskt dimmet og når jeg søker opp profilen hans på FB så ser jeg at han har tatt en master i realfag og er veletablert. DET var en overraskelse for min del. Andre som har lignende historier? Det virker som det er mulig å dimme bare man vil det nok og gjøre det som Nilsen gjorde.

  Nå har Forsvaret heldigvis endret seg siden den gang og jeg mener det er bra at de nå bare vil ha de mest motiverte soldatene.
  Lignende tråder

  #2
  Vi hadde en meget umotivert pappagutt fra Bergen som hadde blitt tvunget av faren sin til å fullføre. En gang søkte han perm for å dra til syden med noen venner, perm ble det ikke, men han dro. Da han kom til bake var han meget tam. Norsk avdeling hadde ringt MP, MP ringte spansk MP ( tror det var slik) Spansk MP lete etter en norsk desertør, de fant han og stormet hotellet... Bergenseren kom tilbake etter noen dagers fangenskap hos spanjolene NB!!! ikke dra på tjuvperm der de har MP som er litt mer ivrig enn den Norske
  Trenger bare litt flaks, så går det godt

  Kommentér


   #3
   Jeg har vært borte flere varianter av det du beskriver Zervs og det som han ikke skriver er at når disse dimmer på grunn av nekt over tid så blir det en sivil sak basert på tjenestenekt. Disse må da møte i rettsalen og får da dom på rullebladet. Hvis vedkommende også anmeldes for trusler så blir det fort mer.

   § 19.Vernepliktig som
   1.unnlater å møte etter innkalling til tjeneste eller uten tillatelse forlater eller uteblir fra sitt tjenestested, eller
   2.ikke etterkommer pålegg som er gitt ham i tjenesten, eller på annen måte krenker sine tjenesteplikter straffes med bøter eller fengsel inntil 3 måneder.
   Svolten og tyst, samband fyst

   Kommentér


    #4
    Husker det var en soldat på rekruttskolen som virkelig var 100 % dedikert til å dimme! Han fortalte oss hvorfor, og i mine øyne var dette en ganske OK grunn (utrolig nok).
    Problemet var at han ikke fikk lov initielt. Men han skulle selvfølgelig ikke gi seg...
    Etter noen dager "truet" han befalet med å knekke hånden sin med vilje.
    Endte med at han fikk en flybillett hjem og vinket til oss ved porten. - Han må nok ha hatt en god grunn, bare så det er sagt.
    Jeg vet, ganske absurd..

    Kommentér


     #5
     Eg har ei historie som går i den andre retninga. Vi var ca 1000 mann på rekrutten og blant dei 1000 var det ein som hadde ryggproblem. Ikkje slik at det var eit problem til dagen, men det kunne bli eit større problem viss han ikkje passa på. Problemet med ryggen vart oppdaga på rekrutten for han hadde ikkje noko problem til vanleg. Men Sjøforsvaret ville ikkje ta risikoen på at han skulle få meir problem, så han fekk beskjed om at han skulle dimiterast. Men mannen nekta, han ville gjennomføre, det enda med at han fekk lov til å fortsette som ein basesoldat.

     Kommentér


      #6
      Jeg hadde også en i troppen som hadde ryggproblemer. Rent praktisk sett burde han kanskje blitt dimmet eller overført til garnisonstjeneste, men han var så godt innarbeidet i troppen at han heller tok med seg madrassen fra kasserna ut i felt. Det gikk jo an siden han var fast vognfører.
      Opprinnelig skrevet av 4312 Vis post
      Vi hadde en meget umotivert pappagutt fra Bergen som hadde blitt tvunget av faren sin til å fullføre.
      Har også opplevd noe lignende, men vedkommende mistet motivasjonen ut over i tjenesten. Han virket helt grei i rekrutten, og så ble han mer vanskelig å ha med å gjøre etter hvert. Det var nok presset hjemmefra som gjorde at han forsøkte å fullføre, men det holdt bare så lenge. Han pådro seg etter hvert refselser og begynte å gjøre skadeverk.
      I motsetning til ham, så var det noen slappfisker som klaget og sutret mye i rekrutten, men som etter hvert ble muntrasjonsråd i troppen.

      Kommentér


       #7
       Har en kamerat som var UB-korporal på HVUV i 2007. Der var det visst en kar som ikke møtte til førstegangstjenesten. Han ble forsøkt kontaket på telefon til ingen nytte. Denne karen bodde på et 'Der ingen skulle tru at nokon kunne bu'-sted, type fjelldal i indre gokk og da saken ble oversendt til lokalt politi, ble den etterhvert henlagt da det ikke fantes lensmannskontor i flere mils omkrets og at politiet ikke hadde ressurser til å prioritere saken. Det ble ikke foretatt mer fra Forsvarets side så vidt meg bekjent.

       Har også hørt røverhistorier som jeg ikke kan gå god for, som at de ivrigste til unngå Forsvaret meldte flytting til Danmark eller dro på en flere måneder lang backbakertur gjennom Asia eller Sør-Amerika hvor de ikke var gripbare for norsk politi. Erfaringsmessig vet jeg at sistnevnte saker ikke har særlig stor prioritet hos politiet da det kreves enorme ressurser, samt at mange land har et ganske "slapt" politivesen og at det er lett å gjemme seg i disse landene. Som sagt er dette røverhistorier, men det kan ligge noe sannhet i dem.

       Kommentér


        #8
        Vil tro at det ikke brukes mye energi på å hente folk som ikke har møtt på rekruttskolen enda.
        De kommer sannsynligvis tilbake igjen til landet på et punkt, og da er det for seint i den ene eller andre retningen..
        Med forbehold om skrivefeil grunnet store tomler og lite tastatur.

        Kommentér

        Working...
        X